0 kr

GSM/Wifi mätare

Vi har tankmätare med sms-rapportering av slamnivån.
2020-06-28 17:00:00

Våra nya tankmätare H4 och H5 har inbyggt kretskort och gsm modul. Mätarna kan programmeras att mäta slamnivån efter ett önsvärt intervall tex en gång/dag eller 1 gång/vecka etc. Efter varje mätning skickas ett sms till en server som redovisar uppmätta värden. Redovisas på hemsida som fyllnadsgrad av full tank (%), slamnivå i mm, batteristatus och även temperatur på mätstället.

Mätarna har batteridrift vilket innebär enkelt montage utan elinkopplingar. Batteriet räcker minst 2 år med varjedagsmätning. Med mätaren H4 kan man även mäta slamnivån manuellt med en knapptryckning varefter nivån avläses på mätarens manometer. Mätaren H5 har ingen manometer för manuell mätning.

Det här mätsystemet kallas "septikcon" vilket står för septiktankcontrol. Ta gärna en titt på http://septikcon.se och klicka sen på "min tank". Som abbonnent på systemet får man egen inloggning till sin egen tanksida. Alla mätningar redovisas på sidan och det är enkelt att kolla om och när tömning sker. Man kan även lägga in sms-larmer på önskade nivåer, låta sms-tanktömnigsbeställning gå direkt till tanktömmaren mm.

Även en Wifi-variant med samma funktion som GSM varianten är under testning.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.