0 kr

Allmänt om mätare

Våra patenterade nivåmätare är framtagna speciellt för nivåmätning av vätske- och slamnivåer i slutna avloppstankar, s.k. septi- eller septiktankar, vattenbrunnar, bränsletankar och andra slutna och öppna behållare. Mätarna passar också till att mäta vattendjup i vattendrag.

Det är en enkel manuell, driftsäker och lättinstallerad nivåmätare som mäter momentan vätskehöjd i mm. Mätarna kan enkelt monteras på nya och bef septiktankar etc. 

Det finns både manuella mätare där mätning utförs med en manuell eller batteridriven luftpump och automatiska (digitala) mätare där mätning utförs via ett programmerat kretskort. De digitala mätarna är anslutna till ett serversystem med inloggning på webbsida. Mer om det digitala mäsystemet kan läsas under kategorin "Septikcon".

Tankmätare för båtar, husbilar etc finns i kompakt och delad variant, delad innebär att mätaren (manometern) och pumpmodulen kan placeras på olika ställen.

Läs om hur de olika nivåmätarna fungerar och hur man använder resp. mätare under fliken rubriken "Användarinstruktioner"

Alla mätare är elinstallationsfria och drivs helt manuellt eller via batterier som ingår i leveransen. 

Alla mätare levereras kompletta dvs med önskvärd slanglängd (max 10 m ingår), slangsänke, och anslutningsdetaljer.

Var noga med att ange mailadress eller telefonnr vid beställning. Du kommer att få ett par frågor från oss ang tanktyp, tankvolym,  önskad slanglängd och montagesätt. (montagesätt se under rubriken "montageanvisningar"). Formulär för namn, adress, mailadress, telefon finns under fliken kassa.

Det manuella mätsystemet är patenterat via Patent Nr. SE 529 572 C2

Det automatiska, digitala systemet är patenterat via Patent Nr. SE 531 205 C2

 

Olika typer av mätare

 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.